Mora Bioresonantie


Principes
MORA-Bioresonantiemethodiek is een moderne natuurkundige behandelingsmethode uit de biocybernetische geneeskunde. Therapeuten en artsen over de gehele wereld werken sedert meer dan 20 jaar met de MORA-therapie. Het basisconcept bestaat erin dat micromagnetische lichaamseigen trillingen aan de oppervlakte van het lichaam worden gemeten en afgeleid en als therapeutisch werkzame informatie worden teruggegeven.
De gemeten informatie van het lichaam wordt met behulp van een zogenaamd moleculair aangezogen circuit, gebaseerd op het proces van biologische resonantie, opgedeeld in fysiologische respectievelijk niet-fysiologische trillingsinformatie en gesplitst verder bewerkt. Niet-fysiologische (d.w.z. “pathologische” trillingsinformatie van het ziekteproces) wordt in fasen geïnverteerd ( omgekeerd). Daardoor wordt de “pathologische” trillingsinformatie geneutraliseerd, wanneer ze aan het lichaam wordt teruggegeven. Via het MORA-Bioresonantie apparaat wordt geen externe energie aan het lichaam van de patiënt toegebracht. Er komt geen galvanisatiestroom bij te pas.MORA-Bioresonantie is ontstaan uit de 5000 jaar oude kennis van Chinese acupunctuur, van de homeopathie en vooral van elektro- acupunctuur.( EAV Voll)

De MORA-apparatuur regelt de lichaamseigen informatie elektronisch en vormt tijdens de behandeling een cybernetisch regelingscircuit met het lichaam van de patiënt. In de loop van de behandeling verandert ook de biochemie, voorheen beïnvloed door de ziekte, dankzij de gewijzigde stuursignalen. Dat leidt tot een objectieve en subjectieve verbetering van de klinische symptomen.

In de jaren 70 ontwikkelde dokter Franz Morell samen met elektronica-ingenieur Erich Rasche het eerste MORA toestel. Sindsdien werd het MORA 3 apparaat verder geperfectioneerd wat resulteerde in de ontwikkeling van de MORA Super. Vandaag de dag is het MORA Super het enige apparaat wereldwijd met een bipoliare structuur en één van de nieuwste diagnose –en therapietoestellen dat de nieuwste technieken integreert en veelzijdig kan gebruikt worden.

MORA-Bioresonantietherapie biedt een voortreffelijke aanvulling bij de klassieke geneeskunde, geen vervanging. Diagnose en therapie hebben plaats op het fijnstoffelijke niveau, dat in de klassieke geneeskunde niet gediagnostiseerd, respectievelijk behandeld kan worden. De MORA-Bioresonantie methodiek heeft als doel de lichaamseigen fysiologische processen te regelen, de afweer van het lichaam op te activeren en te verhogen. Ze grijpt in op somatisch en op psychovegetatief vlak, wat blijkt uit de vele praktische ervaringen. De therapie kan zowel holistisch als voor lokale problemen gebruikt worden.

Diagnose
De diagnose van MORA Bioresonantiemethodiek komt overeen met elektroacupunctuurmeting in combinatie met geneesmiddelentesten. Bovendien kan, en dit voor het eerst sedert Morells idee van invertering( het omkeerprincipe) , elke toxische stof, elke ziektemakende substantie getest en ook afgevoerd worden met de zogenaamde ontlastingstest. Deze diagnose- en therapietechniek is uniek: chronische en zware ziekten kunnen heel patiëntvriendelijk gediagnostiseerd en behandeld worden, wat tot nu toe met geen enkel ander systeem mogelijk was! Naast het therapeutisch gedeelte heeft het MORA-Bioresonantie apparaat ook een meetgedeelte, dat beschikt over de typische meet en diagnosemogelijkheden, nl.EAV Voll, VEGAtest,en BFD

Nieuwe intolerantie-allergiediagnose…
In 1983 ontwikkelde dr Morell in het kader van de evolutie van MORA-Bioresonantie een nieuwe allergiediagnose. Allergische patiënten vertonen vaak sterk verhoogde meetwaarden in de acupunctuurpunten. Bepaalde acupunctuurmeridianen zijn heel specifiek voor het uittesten van allergenen. Dient men aan het lichaam van de patiënt informatie van een vermoedelijk allergeen toe in geïnverteerde vorm , in fasen, elektronisch omgekeerd -, dan zal het acupunctuurpunt significant vooruitgaan in de richting van de norm. Men kan zonder hinder voor de patiënt en zonder moeite een groot aantal geneesmiddelen, voedingsmiddelen en potentiële allergenen van verschillende soorten testen en snel significante resultaten over de allergie verkrijgen. Een specifiek voordeel van deze MORA-niet provocatiediagnose is de nieuwe manier waarop allergenen worden gevonden. In vergelijking met andere testmethoden, zoals de allergietest volgens elektroacupunctuur van Voll, is het bijvoorbeeld mogelijk verschillende onverdunde stoffen te testen die voorkomen in de nabije omgeving van de patiënt. Men moet daarbij geen beroep doen op kant- en klare homeopathische of andere verdunde gefabriceerde preparaten. De testtechniek heeft als extra voordeel dat hij niet hinderlijk is en geen pijn veroorzaakt. Hij is heel geschikt voor het testen en behandelen van kinderen.

Nieuwe geopathische testen
De MORA-Bioresonantie apparatuur en in het bijzonder de MORA-SUPER toestel maken ook een nieuwe vorm van geopathische test mogelijk. Volgens Aschoff en Mersmann vertoont geopathogeen belast bloed overwegend linksdraaiende trillingsinformatie, terwijl normaal, niet belast bloed rechtsdraaiend trilt. Dankzij een links gedraaide hoogfrequentieantenne (draaitester) kan linksdraaiende trillingsinformatie genomen worden uit een bloeddruppel van de patiënt en verder worden bewerkt. Voor de test wordt enkel bloed van de patiënt in een linksdraaiende spiraal ingebracht en de opgenomen trillingsinformatie wordt geïnverteerd via het MORA-bioresonantieapparaat aan het lichaam van de patiënt teruggegeven. In het geval van geopathische belasting worden de gemeten acupunctuurpunten zo uitgesproken genormaliseerd, dat een exacte diagnose mogelijk is.

De methodiek
Het basisprincipe van MORA-Bioresonantiemethodiek bestaat uit het gebruik van individuele trillingsinformatie, eigen aan de patiënt. Aan handen en voeten worden de energiepunten gemeten. Ze wordt gebruikt om de fysiologische regeling van het lichaam te verbeteren en de gezondheid in stand houden. Daardoor wordt ook meteen de biochemische regeling verbeterd: er gebeurt namelijk geen biochemische reactie zonder voorafgaande natuurkundige informatie.

De MORA-bioresonantiemethodiek gebeurt normaal in twee stappen. Eerst behandelt men het hele lichaam: de handpalmen en de voetzolen worden als velden gebruikt voor de ingaande en de uitgaande elektroden, waarbij bepaalde regels worden gevolgd. Nadien volgt een lokale behandeling van de afzonderlijke gestoorde meridianen, respectievelijk zones van het lichaam (Head zones, neurale zones, bepaalde zieke anatomische delen).

Met een speciale magneetveldactieve sonde kan men stoorvelden en in het bijzonder storingen van littekens behandelen, analoog aan de neurale therapie.

Indicaties
De indicaties van MORA-Bioresonantie behelzt in principe alle ziekten, die berusten op storingen op het vlak van de regeling van het lichaam, en die anatomisch nog geen onomkeerbare gebreken hebben teweeggebracht:

Zeer goed te behandelen zijn:
 • vermoeidheid
 • depressies
 • alle maag- & darmklachten
 • burn-out
 • migraine
 • gewrichtsklachten
 • osteoporose
 • ontstekingen
 •  
 • Infectieziekten
 • neurodermitis
 • allergieën
 • auto-immuunziekten
 • ziekten van het reumatische aard
 • pijntoestanden allerhande
 • stofwisselingsziekten met uitzondering van geërfde enzymtekorten en huidziekten
 • vergevorderde degeneratieve ziekten met grote defecten in het lichaam
 • neurologische ziekten waarbij het mogelijk is neurologische uitvallen, bijvoorbeeld bij apoplectische aanvallen te verminderen, enz, enz

MORA-SUPER zet de nieuwe toon

Bipolariteit
De 2-kanalentechniek maakt synchrone methodiek voor alle lichaamsdelen volgens de homeopathische wetmatigheden

EAP- differentiaalmeettechniek
Maakt reproduceerbare EAP-metingen mogelijk

Elektronische potentering
van geneesmiddelen en substanties

Software
Toekomstige innovaties kunnen zonder problemen in MORA Super MORA-SUPER geïntegreerd worden.

Bipolaire MORA-SUPER ( uniek wereldwijd !)
 • EAV-diagnose met vooraf gemaakte meridiaan meettabellen
 • Diagnose en methodiek documenteerbaar via externe printer
 • Methodiek-instellingen in dialoogvorm
 • Automatische basismethodieken met geïntegreerde segmentmetingen
 • Automatische toekenning aan bipolaire kanalen na de segmentmeting
 • Variabele hoge en lage frequentiebanden voor de elektronische potentiëring van informatie van het lichaam en van preparaten
 • Variabele Bandpas en blokkade van de frequentiebanden( Bandsperre)
 • Goed opgeslagen en bewaarde medisch bewezen therapieprogramma’s met de mogelijkheid alle parameters individueel te wijzigen.